[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″ p_margin_bottom=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

Je kunt nog zo’n goede staat van dienst hebben, maar als dit onvoldoende uit je CV blijkt word je niet voor een gesprek uitgenodigd. En ben je midden in de fase om je staat van dienst verder uit te breiden, dan is het juist van uiterst belang om er alles aan te doen om je CV het beste CV te laten zijn.

Het succes van een CV hangt niet alleen af van de inhoud. Natuurlijk is een goede staat van dienst voor een groot deel bepalend. Maar er zijn nog veel meer factoren die een CV het beste CV maken. Hier komt het belang van de beste CV-template om de hoek kijken.

Uit onderzoek is gebleken dat recruiters in een eerste schifting gemiddeld 10 seconden naar je CV kijken. Als de template van je CV hen niet bevalt, komt je CV zonder pardon op de verkeerde stapel terecht. De beste CV-template kan samen met jouw staat van dienst wonderen doen. Hierover gaat dit artikel: 8 gouden tips voor de beste CV-template.

Het doel van dit artikel is je handsvaten aan te reiken die je loopbaansucces sterk vergroten, puur door de template van je CV sterk te optimaliseren.

 

Beste CV-template, tip 1: Design

Veel CV’s worden opgemaakt in Word. Er wordt veel aandacht besteed aan de inhoud (je werkervaring) maar ze lijken allemaal op elkaar, met als gevolg: je CV springt er niet uit, komt saai over of prikkelt niet genoeg om door te lezen.

 

Beste CV-template, tip 2: Overzicht

Het is geen uitzondering dat een CV soms wel uit 6 of meer pagina’s bestaat. Maar een recruiter zit hier niet op te wachten. Een CV met een overzichtelijke template doet wonderen.

 

Beste CV-template, tip 3: In één oogopslag helder

Los van de lengte van een CV, wil een recruiter of beslisser graag direct zien wie hij voor zich heeft. De meeste CV’s staan bomvol met teksten en woorden, waardoor er totaal geen totaalbeeld zichtbaar is. En wat dacht je van een pakkende titel van je CV? De beste CV-template maakt jouw loopbaan en karakter in één oogopslag helder!

 

Beste CV-template, tip 4: Uniformiteit

In veel CV’s is lekker gewerkt met verschillende lettertypen, kleuren, en overige opmaak. Hierdoor kan een verwarrende indruk ontstaan. De beste CV-template straalt rust uit en is uniform qua opmaak.

 

Beste CV-template, tip 5: Structuur

Een recruiter wil graag weten wat hij kan verwachten. Hij wil net als iedereen die de krant leest ‘krantenkoppen’ zien en daarmee bepalen of hij verdergaat met lezen. De beste CV-template voorziet hierin.

 

Beste CV-template, tip 6: Karakter tonen

De meeste mensen die hun CV updaten zijn voornamelijk bezig met het uitbreiden van hun werkervaring / projecten / opdrachten. Maar bijna net zo belangrijk is om over te brengen wie je bent: je karakter, je persoonlijkheid. De beste CV-template besteedt hier aandacht aan.

 

Beste CV-template, tip 7: Transparantie

Als je solliciteert, wil je uitgenodigd worden. Dit houdt in dat al je beschikbare persoons- en contactgegevens zeer eenvoudig raadpleegbaar zijn. De beste CV-template heeft dit voor de volle 100% verzorgd.

 

Beste CV-template, tip 8: Koppeling met LinkedIn

Op LinkedIn kun je heel veel over jezelf kwijt. Daarom is het ideaal om in je CV te verwijzen naar je publieke profiel. De beste CV-template zorgt voor deze koppeling door een qr-code van je LinkedIn-profiel weer te geven.

Dit zijn slechts enkele tips uit de totale mix van ingrediënten die een succesvol CV met de beste template bevatten.

Bevat jouw CV alle bovengenoemde ingrediënten? Zo niet, dan valt er nog heel veel te winnen om van jouw CV het beste CV te maken. Een CV dat zo’n verpletterende indruk maakt dat het voor jou gaat werken. Een CV waar je trots op mag zijn.

 

Wil jij ook een CV dat een verpletterende indruk maakt?

Of wil je weten op welke punten jouw CV sterk verbeterd kan worden? Op onze site kun je jouw CV laten transformeren tot een CV met de perfecte lay-out. Voor
€ 139,95 heb je je nieuwe CV binnen 3 werkdagen thuis (je krijgt ook een hardcopy). Wil je eerst meer weten? Maak dan gebruik van onze vrijblijvende CV-adviesservice.

 

Over de auteur

Milano Naarden is de founder van hetCV. Zijn drijfveer: professionals helpen bij het maken van het beste en mooiste CV dat een verpletterende indruk maakt. Hij is gespecialiseerd in CV’s en werkt samen met een groep van recruiters om van jouw CV het beste CV te maken!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts