Begeleidende sollicitatiebrief lezen

Op zijn best kan een begeleidende sollicitatiebrief een sollicitant helpen op te vallen tussen al de anderen. Op zijn slechts kan het een veelbelovende kandidaat op een ideeëloze knipper en plakker doen lijken. Helaas is de grote meerderheid van de begeleidende brieven in wezen hetzelfde: Heruitgaven van cv’s die maar door blijven ratelen en daarbij het meest vanzelfsprekende herhalen. Zou jij ze van begin tot eind lezen als het je gevraagd werd? Waarschijnlijk niet, en hetzelfde geldt voor de meeste recruiters en HR managers.

Het internet staat natuurlijk vol met tips en handleidingen over het schrijven van een begeleidende brief, maar slechts weinige bevatten bruikbare informatie. De meeste komen niet verder dan het vanzelfsprekende “spelfouten zijn dodelijk!” Daarom stelden wij de volgende lijst samen met vijf gouden tips voor het opstellen van een begeleidende sollicitatiebrief die iemand wel echt zou willen lezen.

 

1) Herhaal niet jouw cv

Velen schrijven een begeleidende brief alsof het een in paragraaf-vorm gegoten cv is. Gebruik je begeleidende brief in plaats daarvan om je persoonlijkheid, nieuwsgierigheid en je interesse te benadrukken, in het vakgebied waarin je solliciteert. Onze favoriete tip is: Google de geschiedenis van het vakgebied of het bedrijf, en strooi wat interessante historische feiten in je begeleidende sollicitatiebrief (je kunt er zelfs één als leidraad gebruiken). Als ik zou solliciteren op een vacature in de techniek zou ik wellicht vermelden hoe geweldig spannend het was te zien hoe de wet van Moore technologie voor mijn ogen deed veranderen en hoe opgewonden ik ben van die verandering deel uit te maken. Als ik zou solliciteren op een vacature in de mode zou ik wellicht vermelden hoeveel de mode veranderd is sinds de jaren tachtig (heel veel!). Alles heeft een verborgen geschiedenis. Gebruik het om je kennis en interesse te etaleren.

 

2) Houd het kort in jouw begeleidende sollicitatiebrief

Minder is meer, hanteer. maximaal drie paragrafen. Ga ook uit van een halve pagina, waarbij je ruimte overhoudt om iets uit te lopen. Sla de lange uitleg over en kom meteen ter zake met iets interessants.

 

3) Stuur een .pdf bestand op

Niet elke computer kan omgaan met .docx en .RTF bestanden, maar vrijwel iedereen kan een .pdf bestand openen zonder het te hoeven converteren. Het is moeilijk te manipuleren, en je hebt meer controle over hoe het op het beeldscherm van iemand anders weergegeven wordt .Bestandsconversie is af te raden vanwege twee uiterst belangrijke redenen. Ten eerste is men geneigd niet eens de moeite te nemen en gewoon door te gaan met de volgende sollicitant. Ten tweede kunnen formatteringsfouten intreden. Ze zijn allebei uit den boze.

 

4) Gebruik nooit het volgende zinnetje

Mijn naam is ___, en ik solliciteer op de functie van ____.” Dat weten ze al en je mist een kans om jezelf te onderscheiden.

 

5) Eindig jouw begeleidende sollicitatiebrief sterk

Sluit af door kort (en daarmee bedoelen we ook kort) uit te leggen hoe jouw ervaring en jouw wereldbeeld je kunnen helpen bij deze baan. Dat is het allerbelangrijkste, de afsluiter, en dat kan in één of twee zinnetjes. Als het meer is ben je gewoon aan het ratelen.

 

Recommended Posts