Krachttermen waarmee jij je onderscheidt ten opzichte van de standaard competities

Je ontkomt er niet aan, op een gegeven moment moet je een cv schrijven. Helaas leert niemand je hoe je dat moet doen. Dat was een van de redenen waarom  hetCV.nl is opgericht en onze services zoals een CV op maat en een CV (her)schrijven aanbieden. Wat we jullie willen meegeven zijn 3 krachttermen voor jouw cv zodat het de aandacht krijgt die het verdient. De woordkeuze in je cv kan het verschil zijn tussen in de (digitale) prullenbak eindigen en een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek.

 

Aansturen als een van jouw krachttermen?

Vandale.nl definieert aansturen als – “de koers aan iets geven” en is synoniem aan “leidinggeven”.  Dat je een project of campagne en de werkzame mensen daaronder aanstuurt, betekent voor een toekomstige werkgever dat je als enige de leiding hebt. Luid en duidelijk staat dit voor, “ik heb leiderschapskwaliteiten!” Nu denk je wellicht, “maar ik heb in plaats daarvan het woord ‘leidinggeven’ gebruikt, dat is toch hetzelfde?” Natuurlijk, en ze betekenen bijna hetzelfde. Desalniettemin is aansturen een krachtterm. Het wordt minder vaak gebruikt dan leidinggeven en heeft ook een grotere impact dan die van de meeste woorden in een cv.

 

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#393836″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Lees ook: werkgevers zoeken deze 10 eigenschappen in jouw persoonlijkheid[/mk_fancy_title]

 

Focus op verbetering

Vandale.nl definieert verbeteren als – “beter maken” en is synoniem met “naar een hoger niveau tillen; verhogen; vergroten.” Het betekent dat je niet alleen bevelen en aanwijzingen volgt; je doet meer dan wat er van je verwacht wordt. Iedereen kan doen wat van hem/haar gevraagd wordt, maar slechts enkelen nemen de moeite daar bovenuit te stijgen. Dat soort mensen verbetert de opdracht of het project en imponeert daarmee de werkgever. Sommigen gebruiken het woord leergierig. Dat is een prima beschrijving, maar heb je waarschijnlijk wel vaker voorbij zien komen. Het vraagt een toegewijd persoon die ergens geen genoegen mee neemt en het verbetert. Dit is een geweldige krachtterm voor in je cv!

 

Probleem oplossend vermogen

Vandale.nl definieert probleem oplossen als – “tot klaarheid brengen door middel van gegevens” en is synoniem met “een vraagstuk oplossen.” Het vertelt je toekomstige werkgever dat je voor een aantal complexe problemen tot één efficiënte oplossing kunt komen. Werkgevers zijn altijd op zoek naar mensen die problemen op kunnen lossen. Twitter logo  Bijkomend voordeel voor elke werkgever is dat je bij het oplossen van dat probleem tevens het proces helpt verbeteren. Een veel gebruikte competentie in CV´s is oplossingsgericht. Hiervoor geldt dat iedereen oplossingsgericht kan werken, maar kom je ook tot de oplossing waardoor het werk efficiënter verloopt? Opnieuw één van de krachttermen die je in jouw cv kan gebruiken.

 

Recommended Posts