Je ziet jouw droombaan voorbij komen in een nieuwe sector. Ga je voor de kansen of laat je die voorbij gaan?

In een nieuwe sector zie je een vacature die jouw hart sneller doet kloppen. Maar, voordat je te enthousiast wordt, zie je de functie-eisen. Op het eerste gezicht, mede gebaseerd op jouw werkervaring, lijkt deze functie te hoog gegrepen. Echter, voor je het opgeeft, moet je weten dat dit niet altijd het einde van het verhaal hoeft te zijn.

Luister, ik begrijp dat je jouw tijd niet wil verspillen door op een functie te solliciteren waarvoor je kansloos bent. (HR magers zitten over het algemeen ook niet heel ruim in hun tijd.) Er is echter een verschil tussen niet gekwalificeerd zijn en het hebben van goede overdraagbare vaardigheden waarvan je je niet eens bewust bent.

Hier volgt hoe iemand die een nieuw carrièrepad wil nemen ze van elkaar kan onderscheiden:

 

Stap 1: Inventariseer de ‘grondstoffen’ in  Carrière

Slechts weinigen zijn zich ervan bewust hoe zij hun achtergrond in hun voordeel kunnen laten werken. Begin door een lijst te maken van zoveel mogelijk ervaringen, vaardigheden, onderscheidingen en voorbije successen.

  • Welke positieve dingen zouden oud-afdelingshoofden en -medewerkers over me zeggen? Hoe zit dat met vrienden, mentoren en professoren?
  • Hoe heb ik in het verleden merkbaar aan iets bijgedragen?
  • Ben ik een geboren leider? Heb ik prijzen gewonnen?
  • Wat heb ik gepresteerd dat in het algemeen als ‘badass gezien’ wordt (zelfs als dat niet relevant voor de functie lijkt te zijn)?
  • Wat zou mijn toekomstig bedrijf nodig kunnen hebben gezien haar unieke situatie (innovatie, industrie, doelstellingen, cultuur, demografie van de werknemers, concurrenten, trends) wat ik misschien zou kunnen leveren? Zelfs als dat buiten de officiële functiebeschrijving valt.

Dit wordt een lange lijst, maar dat is in orde. Het is niet zo dat je het hele document ergens naartoe moet sturen. Het is een springbord en daarom wil je dat de lijst zo uitgebreid mogelijk is voordat je er dingen uit gaat snijden.

Pro tip: Herhaal de gehele oefening minimaal één keer voor het beste resultaat.

 

Stap 2: Achterhaal in jouw nieuwe sector wat de best presterende mensen doen

Om te achterhalen wat jouw droombaan in een nieuwe sector precies inhoudt, moet je de inschatting maken of je echt waarde toe kan voegen. Praat hiervoor met vrienden en/of kennissen die uitblinken in functies die vergelijkbaar zijn met degene die je ambieert.

Stel veel vragen om meer informatie te achterhalen dan de functiebeschrijving bevat. Een tweetal goede vragen zijn, “Wat doen de best presterende mensen in deze functie wat de grijze muizen niet doen?” en “Wat is vereist voor deze functie dat [bedrijf] eigenlijk niet naar buiten brengt?” Hengel naar de onuitgesproken (en potentieel belangrijkere) eisen voor jouw nieuwe sector.

Als je een beter begrip van de functie en het bedrijf kunt laten zien dan andere kandidaten zal de ontbrekende ervaring (tot een bepaalde hoogte) minder belangrijk zijn.

 

Recommended Posts