Online jobcoach ondersteuning

Wanneer je met super drukke carrièretijgers samenwerkt – of als je er toevallig zelf een bent – is tijdens een gesprek vast wel eens de bruisende term ‘jobcoach’ gevallen. Het kan als een soort geheim wapen klinken dat leidinggevenden gebruiken om hun carrière naar een hoger niveau te tillen, en dat is eigenlijk niet eens zo ver van de waarheid. Coaches kunnen je helpen de carrièreladder te beklimmen. Ze concentreren zich echter niet alleen op het begeleiden van diegenen die hun vizier op de directeurskamer richten.

 

Waar kan een jobcoach jou mee helpen?

Jobcoaching bestaat uit drie hoofdonderdelen.Het eerste is het onderkennen van jouw specifieke sterke punten; het tweede is erop focussen om jouw sterke punten bewust toe te passen in levensechte situaties; en het derde is presteren, oftewel het bepalen van een uitdaging die je aan wilt gaan of het bepalen van doelstellingen. De jobcoach doorloopt één voor één je belangrijkste sterke punten en geeft daarbij een uitgebreidere uitleg. Daarnaast onderken je wellicht een aantal specifieke doelen, zoals leren hoe je beter met je medewerkers opschiet of het onderzoeken van een carrièreswitch. Samen met je coach begin je dan met het uitwerken van een strategie om jouw talenten in te zetten, zodat je deze doelen kan bereiken.

Stel je bent een streber die snel verveeld is tijdens vergaderingen, dan moet je dus uitzoeken hoe je geboeid blijft. Samen met je jobcoach kom je misschien tot de conclusie dat je de doelstellingen van de vergadering beter vooraf kan bestuderen, waardoor je tijdens de vergadering in de gaten kan houden in hoeverre de discussiepunten bijdragen aan het behalen van de doelstellingen. Hiermee onderken je dan jouw natuurlijke neiging om iets gedaan te krijgen.

 

Zet jouw talent op de juiste manier in

Door gesprekken met je jobcoach kom je er misschien ook achter dat je je talenten in je eigen nadeel gebruikt. Soms misbruiken we onze sterke punten en worden ze onze grootste zwakte. Kristin Sistos, oprichter van Pecheron Consulting in LA stelt de vraag, “Je kunt niet verloochenen wie je bent, dus hoe ontwikkel je jouw sterktes op een opbouwende manier?”

Ze gebruikt communiceren als voorbeeld, dat vaak geassocieerd wordt met extroverte personen die graag praten. Positief is dat personen die in deze categorie vallen wellicht een echt levendige beschrijving in woorden kunnen geven. Aan de andere kant kunnen ze anderen overdonderen. “Je kunt dat zien als, ‘deze persoon praat te veel en blijft maar doorzagen,’” zegt Sistos. “Of je kunt dat zien als, ‘dit is een geweldig persoon die me kan helpen de juiste woorden te vinden bij wat ik wil zeggen.”

Het bijslijpen van je communicatieve talenten tot een echt sterk punt kan het verschil vormen tussen de collega waar iedereen gek op is en de medewerker waar niemand mee vast wil zitten in de lift, tijdens lunchtijd.

 

Contact met een online jobcoach

Je kunt met een jobcoach ook afspreken om elkaar een keer per maand of een keer per kwartaal te spreken. Als online jobcoach zijn we via Whatsapp en Skype beschikbaar en staat we zo voor je klaar. Dit komt goed uit wanneer je op korte termijn informatie nodig hebt over een sollicitatiegesprek, er een nieuwe uitdaging is die je aan wilt gaan of een nieuw doel hebt waar je naar toe wilt werken.

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://hetcv.nl/product/online-jobcoach/” target=”_self” align=”left” id=”” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Jouw Online Jobcoach[/mk_button]

Recommended Posts