Outplacement om een nieuwe werkgever te vinden

Outplacement is het professionele begeleiden van ontslagen werknemers richting een nieuwe job. Uiteraard is het belangrijk dat zowel werkgever als werknemer hun rechten en plichten kennen omtrent outplacement. Voor dit artikel heeft Ucare Outplacement aan experts op de arbeidsmarkt gevraagd naar de voordelen van outplacement.

 

Voordelen van Outplacement

Wanneer je (gedwongen) op zoek moet naar een nieuwe werkgever sta je er niet per se alleen voor. Zelfs je oude werkgever kan hier een belangrijke rol in vervullen, zoals het geval is bij outplacement. De voordelen die VDAB, JOBCO Support, Slimme centen voor Studenten en wij van hetCV.nl hiervoor zien lees je hieronder.

 

Annemie Verbeken – VDAB

vdab

“Een goede outplacementbegeleiding mondt voor de deelnemer uit in een verhoogde zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt, waardoor hij ook later gebruik kan van maken van zijn verworven kennis en competenties. Zo wordt hij zich beter bewust van zijn wensen en troeven, en leert hij de VDAB-zelfredzaamheidstools optimaal te gebruiken, verwerft hij sollicitatietechnieken, leert hij zijn netwerk optimaal aan te wenden ifv zijn zoektocht naar werk, … allemaal zaken die zijn kansen op de arbeidsmarkt doen toenemen.”

 

 

Milano Naarden – hetCV.nl

het-cv“Een gedwongen vertrek bij een werkgever heeft meestal een aangrijpende impact en kan zelfs traumatisch ervaren worden. Terwijl u emoties zoals onzekerheid, angst, woede en verraad onder controle moet houden, krijgt u ook vaak de keuze voor een geldbedrag of een outplacement traject voorgelegd. Een gouden handdruk is erg aantrekkelijk, vooral voor de korte termijn. Schat uw situatie echter niet te rooskleurig in en houd rekening met de situatie van de (arbeids)markt.

Het extra geld in uw zak helpt u namelijk niet om nieuwe kansen te creëren. Langdurig thuiszitten heeft daarbij meerdere nadelen, waaronder afname van uw kwaliteiten op de werkvloer.

Bij effectieve outplacement krijgt u ondersteuning bij het vinden van een werkomgeving die aansluit op uw profiel, vaardigheden en doelstellingen. Denk hiervoor aan de gedeelde expertise voor het opstellen van een (nieuw) CV, een goede motivatiebrief, advies voor uw loopbaan en de kracht van een netwerk. Kortom ontzettend waardevolle ondersteuning bij het vinden van een nieuwe werkgever. Daarnaast is er ook nog ondersteuning beschikbaar om de hoogte van uw compensatie vast te stellen. Sterk onderhandelen op basis van goed advies kan u zelfs helpen om er in deze negatieve ervaring op vooruit te gaan.”

 

Anja Veldhuizen – Jobco Support

jobcosupport

“Wanneer uw organisatie te maken krijgt met re-organisatie, kan Jobco Support het outplacement traject uit handen nemen en uw werknemers effectief begeleiden naar een nieuwe baan.

 

Een outplacementprogramma voorziet in enkele vaste onderwerpen:

  • Opvang en psychologische ondersteuning om het trauma van het ontslag te verwerken
  • Opmaken van een professionele balans: zoeken naar competenties
  • Verkennen van de arbeidsmarkt
  • Leren van specifieke technieken om te solliciteren
  • Een blijvende ondersteuning tijdens het zoeken
  • Advies bij het onderhandelen van een nieuw contract
  • Opvolging bij aanvang op een nieuwe werkplek

Projectplan wordt altijd afgestemd op de desbetreffende kandidaat!”

 

Redactie Slimme Centen Voor Studenten

slimme-centen-voor-studenten

“Wij denken dat outplacement erg belangrijk is bij het zoeken naar een volgende baan. Een ontslag valt vaak rauw op uw dak en is in veel gevallen een deuk op uw zelfvertrouwen. Zonder een outplacementtraject gaan mensen vaak bij de pakken neerzitten. Als allereerst is het belangrijk om het ontslag te verwerken en weer nieuwe motivatie te kweken voor een nieuwe job.

Als deze motivatie gevonden is, krijgt u vaak hulp van het outplacementtraject om te solliciteren. Door deze training krijgen mensen (denken wij) veel sneller een baan, dan wanneer zij het helemaal eigen houtje moeten doen. Het traject leert u veel slimme tips en tricks voor een sollicitatie.”

Ucare

Ucare is een gespecialiseerd in het outplacement proces en hiervoor zijn zij dan ook de geschikte partner. Zij geven heldere antwoorden op al je vragen en nemen daarbij eventuele onzekerheden weg. Neem gerust een kijken op hun website om meer te weten te komen over het outplacement proces.

 

Recommended Posts