Stel deze vragen tijdens jouw sollicitatiegesprek

Met het stellen van intelligente vragen tijdens jouw sollicitatiegesprek over het bedrijf, de werkgever en de vacature zet je een stap in de goede richting. Niemand wil namelijk samenwerken met een sul. De andere kant van de tafel voert dit gesprek onder andere om dat te voorkomen. Voor jou is dit een kans om te tonen hoe geschikt jij bent voor de baan. US News vroeg aan een aantal vooraanstaande professionals wat de slimste vraag was die een sollicitant stelde tijdens een sollicitatiegesprek .

 

Sara Clemens, Hoofd Beleidsmedewerker Strategie bij Pandora Internet Radio.

“Als jij alle personen die deze functie in het verleden vervuld rangschikt, wordt iemand de nummer 1 van die lijst. Waarom is hij of zij de nummer 1?”

Waarom de vraag opviel?
“Het gaf weer dat de sollicitant kritisch evalueerde in hoeverre zijn of haar vaardigheden en eigenschappen overeenkwamen met diegenen die voor de functie benodigd waren.”

 

Ted Rubin, Specialist in Sociale Marketing Strategie, Keynote Spreker, Branding Deskundige en Hoofd Beleidsmedewerker Marketing bij Brand Innovators.

“De slimste vraag die een sollicitant mij ooit stelde tijdens een interview was iets persoonlijks over mijn carrière wat ervan getuigde dat zij haar huiswerk goed gedaan had.”

Waarom de vraag opviel?
“Het was relevant, binnen de context en ongelooflijk inzichtelijk aangaande mij en de baan die ze wilde hebben.”

 

Traci Schweikert, Senior Directeur HR bij NPR.

“Ik gaf een beschrijving van de organisatie waar ik toentertijd voor werkte, toen de sollicitante vroeg: ‘U heeft dit bedrijf beschreven als een plaats waar innovatie omarmd wordt. Kunt u mij vertellen of u, of iemand anders binnen de organisatie, wel eens met iets gefaald heeft? Hoe ging de organisatie daarmee om?”

Waarom de vraag opviel?
“In mijn functie stel ik constant vragen die aan situaties gebonden zijn. De sollicitante vertelde me dat ze vrienden had die voor start-ups aan de slag ging. De startende bedrijven hadden laten weten dat ze goed personeel zochten. Maar zodra ze niet vanaf het begin succesvol werden, gooiden ze het goede personeel overboord. De sollicitante wilde zich ervan verzekeren dat ze niet met hetzelfde geconfronteerd zou worden.”

 

Matt Mickiewicz, CEO van Hired.com.

“Als CEO van het bedrijf, waar maakt u zich zorgen over en wat houdt u ´s nachts wakker?”

Waarom de vraag opviel?
“De vraag om de grootste uitdagingen en hindernissen te begrijpen die het bedrijf moet overwinnen, komt van iemand die van afstand een blik op de situatie wilt werpen om het grote plaatje te begrijpen en te zien hoe zijn of haar rol in de grotere puzzel past.”

Recommended Posts