Werkvloer, persoonlijkheid

Bij het sollicitatiegesprek moet je de recruiter of HR manager ervan moet overtuigen dat jouw opgedane ervaring, opleiding en competenties perfect aansluiten bij de openstaande vacature. Een vraag die jij jezelf niet moet vergeten te stellen, is of jouw persoonlijkheid ook past bij deze baan?

Meer dan de inhoud van je CV

De resultaten van meerdere studies tonen dat werkgevers tegenwoordig verder kijken dan naar alleen de inhoud van een CV. Het gaat er dus niet alleen om wat een werknemer kan, maar ook hoe hij of zij het doet. Bij hetCV.nl hebben wij voor onze sollicitanten dan ook een passende uitspraak: “wanneer je ergens aan de slag gaat, breng je niet alleen je ervaring en expertise mee, maar ook je persoonlijkheid. Dit is essentieel, omdat je bij een full time functie dagelijks 8 uur met elkaar doorbrengt op de werkvloer.”

CareerBuilder heeft een studie gedaan naar de eigenschappen waar werkgevers naar op zoek zijn in hun kandidaten. De volgende 10 persoonlijke eigenschappen zijn het beste naar voren gekomen:

  • De kandidaat is een harde werker
  • De kandidaat is betrouwbaar
  • De kandidaat is positief ingesteld
  • De kandidaat is intrinsiek gemotiveerd
  • De kandidaat kan goed werken in teamverband
  • De kandidaat gaat gestructureerd te werk
  • De kandidaat is stressbestendig
  • De kandidaat is flexibel
  • De kandidaat is communicatief vaardig
  • De kandidaat heeft zelfvertrouwen
Toon jouw persoonlijkheid

Wij raden altijd aan om je persoonlijkheid al naar te laten komen in je CV. Daarmee bedoelen we niet dat je de bovenstaande eigenschappen simpelweg dient de vermelden in een opsomming, maar voor de lezer een vertaalslag maakt naar jouw persoonlijkheid.

Tijdens het sollicitatiegesprek kan je dieper ingaan op jouw sterke eigenschappen door meer toelichting te geven. De HR manager of recruiter kan je overtuigen van jouw kwaliteiten door verhalen te vertellen over wanneer je de eigenschappen hebt getoond en toegepast.

Het delen van verhalen spreekt tot de verbeelding en dit is een krachtige manier om anderen te overtuigen. Vertel daarom hoe jij koel bent gebleven in een stressvolle situatie of hoe je leiding hebt genomen tijdens een periode waarin de resultaten tegen vielen.

Laat de match ontstaan, of niet…

Zorg er daarbij wel dat je realistisch blijft en houd je verhaal dichtbij jezelf. De match tussen jouw persoonlijkheid is er, of niet. Wanneer dit niet zo is, zal dat tijdens het gesprek naar voren komen en dan zal je dan ook moeten accepteren.  Probeer de match niet te forceren door jezelf te ‘oversellen’. Zie het gesprek eerder als een kennismaking van twee kanten, waarbij jij de werkgever ook kan beoordelen. Als jij geen goed gevoel hebt over het gesprek dan is de kans ook klein dat jij je op de lange termijn gewaardeerd gaat voelen bij je nieuwe werkgever.

Wanneer je bewust bent van de eigenschappen waar werkgevers naar op zoek zijn, kan je inspelen op hun behoeftes. Houd er wel rekening mee dat elke werkgever anders is en dat je daarom ook verschillend beoordeeld kan worden. In ieder geval is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat jouw sterke punten zijn en goed uit kan leggen waarom dat zo is. Je zal dan zeker een werkgever vinden die hier de waarde van in ziet.

Recommended Posts