Zoeken naar werk voelt soms uitzichtloos door de vele afwijzingen. Verander dit met deze tips

Zoeken naar werk kan een frustrerend en stressvol zijn, vooral wanneer de gewenste resultaten uitblijven. Door tal van online sollicitaties waarop je niet eens een antwoord krijgt, zakt bij de meest zelfverzekerde werkzoekende ook de moed in de schoenen. Hoe keer jij dan jouw kansen wanneer je bij het zoeken naar werk vast lijkt te zitten in een uitzichtloze situatie? Door de volgende stappen te volgen blaas je jouw zoektocht naar werk nieuw leven in.

 

Zoeken naar werk en de verkeerde competenties vermelden heeft geen zin

Je CV is het belangrijkste middel om je te profileren in jouw zoektocht naar werk. Het is namelijk het is het eerste waar werkgevers naar kijken om een eerste inschatting van je te maken. Als je cv niet de juiste indruk geeft, kan het aanbrengen enkele verbeteringen jouw geluk al doen keren.

Kijk nog eens naar de laatste 5 tot 10 vacatures waarop je gesolliciteerd hebt en maak een lijst van de meest gevraagde competenties. Vaak zijn dit de kwaliteiten als markt- en klantgericht, communicatief vaardig, zelfstandig, commercieel enzovoorts.

Kijk vervolgens naar je cv en controleer het volgende;

  1. Som jij deze essentiële eigenschappen op in je cv? (Zo niet, voeg ze dan alsnog toe.)
  2. Vallen ze duidelijk genoeg op in jouw cv?

Wanneer werkgevers je cv lezen, willen ze meteen zien dat je geschikt bent om de vacature te vervullen. Maak daarom overduidelijk zichtbaar dat je over de gevraagde competenties beschikt en laat de ervaring die ze het belangrijkst vinden direct in het oog springen. Verberg je meest gevraagde vaardigheden daarom niet aan het eind van je cv; Twitter logo  maar bied jezelf aan met een kernachtige profiel die de belangrijkste gevraagde eigenschappen bevat van de banen waarop je solliciteert, zoals het volgende voorbeeld.

 

Een overzichtelijk CV met een samenvattende voorpagina en competenties
Bekijk hier het volledige Executive CV

 

Is je cv gemakkelijk leesbaar?

Personeelschefs hebben het extreem druk en ze hebben meestal niet de tijd om door grote lappen tekst door te spitten. Zorg ervoor dat jouw CV geen typefouten bevat en dat je cv netjes opgemaakt is met een gemakkelijk leesbaar lettertype, duidelijk onderscheidbare secties, korte paragrafen en duidelijke beschrijvingen.

Dit soort opmaak met een samenvattende voorpagina maakt het gemakkelijk voor de werkgevers om je cv af te romen en snel de vaardigheden te vinden die ze zoeken. Zodra je de inhoud en opmaak van je cv verbeterd hebt, zou je een sterke stijging in de respons moeten zien, waardoor zoeken naar werk makkelijker wordt voor jou.

 

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#393836″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Lees ook: De kern van jouw killer CV[/mk_fancy_title]

 

Stel jezelf netjes voor

Wanneer je op meerdere vacatures tegelijk reageert, kan er wat gemakzucht in je sollicitatiebrieven sluipen of je voegt deze niet eens toe bij je sollicitatie. Een sollicitatiebrief is een uitgelezen mogelijkheid om te bewijzen dat geen moeite jou teveel is en dat jij bereid bent om de HR Manager te verleiden om jouw cv opnieuw te bekijken. Het laat niet alleen zien dat je professioneel bent maar ook dat je geschikt bent voor de functie.

 

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#393836″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Lees ook: Motivatiebrieven schrijven als een pro[/mk_fancy_title]

 

Drie dingen wat we je nog mee willen geven is allereerst noem de recruiter bij naam. Ten tweede,  vermeld wat voor waarde je toe kan voegen, niet alleen waar jij naar op zoek bent. Ten derde, blijf niet eindeloos afwachten, maar handel proactief en zorg voor een follow-up.

  • Recruiters zijn ook mensen, dus als je hun namen in de personeelsadvertentie of op de bedrijfswebsite kunt vinden, zorg ervoor dat je ze in je correspondentie vermeldt om een relatie met hen op te bouwen.
  • Veel sollicitanten maken de fout te veel over hun behoeften, zoals het gewenste salaris en andere verlangens, te schrijven. Werkgevers zijn aanvankelijk veel meer geïnteresseerd in wat jij aan hen te bieden hebt. Richt je er daarom op hen te informeren over de waarde die je aan de organisatie toe kunt voegen. Een korte samenvatting van hoe jouw vaardigheden en kennis hen van dienst kunnen zijn, zal gegarandeerd hun interesse wekken.
  • Raak niet in paniek, als je in de eerste dagen na een sollicitatie geen antwoord krijgt. Stuur de personeelschef een korte follow-up e-mail of bel op om te informeren of diegene tijd heeft gehad om naar je cv te kijken. Misschien is je cv hem ontgaan of is hij er nog niet aan toegekomen je cv te lezen. Een vriendelijke herinnering kan de aandacht op jouw sollicitatie richten en tevens aangeven dat je vastberaden bent.

Recommended Posts